top of page

Chiapuuro

Tässä on herkullisen puuron resepti, joka on maistunut myös nirsoille lapsille. Chian siemenet turpoavat vatsalaukussa, jonka vuoksi tämä pitää nälkää todella pitkään. Lämmin chiapuuro tarjoillaan usein voisilmän kera, mutta sen makuun voi tuoda vaihtelua lisäämällä esimerkiksi kanelia, pakastemarjoja tai paahdettuja pähkinöitä. Nämä lisukkeet rikastaa puuron makua ja tuovat lisää rakennetta ja ravintoarvoja.

Tuorepuuron valmistaminen chiasta on myös suosittu vaihtoehto. Tuorepuuroon käytetään samat perusainekset kuin lämpimään chiapuuroon: chiansiemeniä ja nestettä.

Kauppalappu chiapuuro:

• 2 rkl chiasiemen

• 1 rkl Foodin Herkkuisa raakasuklaalevite

• 1 rkl marjoja

• 2.5dl kuohukermaa



chiapuuro

Ohje:


  1. Aloita chiapuuro vamistus laittamalla chiasiemenet turpoamaan kermaan vähintään kaksi tuntia ennen ruokailua. Itse laitan aina edellisenä iltana.

  2. Laita kaikki vaikka suoraan pieneen kattilaan. Aamulla ota kattila jääkaapista ja laita liedelle. Keittele keskilämmöllä niin kauan kunnes on puuromainen koostumus.

  3. Laita sekaan voita oman maun mukaan ja koristele herkutella levitteellä ja marjoilla.


VALMIS! 😍

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page